Yoga

lesrooster website 11-2018 word press

Yoga
Het woord yoga betekent letterlijk ‘juk’, zoals een juk dat twee emmers water in balans houdt. Een andere betekenis is ‘verbinding’, de verbinding tussen lichaam en geest. Zo brengt yoga evenwicht en helpt het je de balans te vinden in je leven.

Satyananda Yoga
De lessen zijn volgens de traditie van de Bihar School of Yoga (India): een volledig, veelomvattend (holistisch) en toegankelijk yogasysteem. Het wordt ook wel de yoga van hoofd, hart en handen genoemd.
Elke les bestaat uit Hatha Yoga – asana’s (lichaamshoudingen) en pranayamas (ademtechnieken) – en Yoga Nidra (een diepe ontspanning zowel fysiek, mentaal als emotioneel) en/of meditatietechnieken.
Met relatief eenvoudige en milde technieken kan in korte tijd veel bereikt worden, zowel voor iemand die kennismaakt met yoga als voor degene die ervaren is.

Het mooie aan yoga is dat je, met het lichaam als ingang, jezelf steeds beter gaat kennen en jezelf kunt ontwikkelen.
Je zult ervaren wat rust, stilte en ontspanning voor heilzame werking hebben op je dagelijkse bestaan.

Individuele Yoga
Soms kan het zinvoller zijn om individueel yogabegeleiding te krijgen, eventueel gecombineerd met ademtherapie. Dit kan zijn omdat je het prettiger vindt. Bij specifieke klachten of vragen kan individuele begeleiding een sneller en doeltreffend resultaat geven.