Over Lia

foto website 11-2018 wordpress (2)

Vanaf het moment dat ik in 1987 in aanraking kwam met yoga (zwangerschapsyoga) heeft het me niet meer losgelaten. Het is voor mij een weg om “met beide voeten stevig op de grond” verder te werken en te groeien.
Na mijn docentenopleiding bij Saswitha, Jos Plenckers, verzorg ik vanaf 1994 yogalessen. Tot aan 2005 deed ik dat naast mijn functie als ergotherapeut in de gezondheidszorg.

Eenmaal geboeid en geraakt door yoga, gaat het ontwikkelen als vanzelf verder. Zo blijf ik me jaarlijks enthousiast verder scholen en verdiepte ik me o.a. in zwangerschapsyoga, mantra’s-yantra’s, ademtherapie, filosofie, chakrapsychologie (Saswitha, Bilthoven), kinderyoga (Samsara, Bilthoven), ‘yoga en de chakra-energieën’ (Douwe Tiemersma), de Yoga Nidra (Yogabindu).
In 2009 heb ik een studiereis gemaakt naar India en kreeg scholing in De Biharschool of Yoga.
In 2012-2013 volgde ik the Integration Course en werd gecertificeerd Satyananda Yoga Teacher.

Als docent ben ik geschoold en ruim ervaren in het geven van:

  • Hatha yoga en Satyananda Yoga: (jong)volwassenen en ouderen
  • Kinderyoga
  • Ademtherapie
  • Individuele yogabegeleiding
  • bedrijfsyoga
  • yogaweekenden

In mijn lessen zie ik het als een uitdaging in te spelen op ieders eigen ontwikkeling en mogelijkheden. Mijn jarenlange ervaring gebruik ik om waar nodig oefeningen individueel aan te passen.

Mijn cursisten typeren mijn lessen als ” zorgvuldig en met beide benen op de grond”.

Door een les mee te maken, kun je ervaren of mijn manier van lesgeven je aanspreekt. Je bent van harte welkom! Informeer naar de mogelijkheden.